Redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva sarajevskog održana je danas Sarajevu, a sjednicom je predsjedavao muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus.

Članovi Savjeta su razmatrali i usvojili izvještaj o provedenim ramazanskim aktivnostima, ocijenivši ih vrlo uspješnim. Također, na današnjoj sjednici je razmatran i izvještaj o prikupljenom zekatu i sadekatul-fitru na području Muftiluka.

Na sjednici su predstavljene i informacije o realiziranim takmičenjima, kulturno-vjerskim aktivnostima, kao i donesenom Pravilniku o članstvu i članarini u Islamskoj zajednici.

Muftija sarajevski je ovom prilikom dodijelio i dekrete glavnim imamima: Sead-ef. Drinjaku (Medžlis Kaljina), Zejd-ef. Sokiću (Medžlis Breza), Esad-ef. Pepiću (Medžlis Olovo) i Sulejmen-ef. Čelikoviću (Medžlis Kakanj), uputivši im čestitke i iskazavši nadu da će odgovorno i uspješno obavljati ovu funkciju u nadolazećem periodu. Dekreti su ranije uručeni Ramiz-ef. Zubači (Medžlis Vareš) i Midhat-ef. Čakaloviću (Medžlis Visoko).

Savjet je razmatrao i druga pitanja iz domena svoga rada.