IMG 1853

U subotu, 1. 12. 2018. godine u organizaciji Muftijstva sarajevskog održan je seminar za vjeroučitelje s područja Muftiluka sarajevskog. Seminar je održan u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese.

Seminaru su prisustvovali muftija sarajevski, prof. dr. Enes ef. Ljevaković, prof. dr. Nusret Isanović, doc. dr. Nezir Halilović, šef Odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku, prof. Mina Pleh, savjetnica pri Prosvjetno-pedagoškom zavodu Kantona Sarajevo; prof. Emina Grabus, savjetnica za vjeronauku pri Pedagoškom zavodu Zeničko-dobojskog kantona, dr. Abdulgafar ef. Velić, rukovodilac Službe za vjerske poslove Muftijstva sarajevskog, te predstavnici vjersko-prosvjetnih službi medžlisa s područja Muftiluka sarajevskog.

U prvom dijelu seminara prisutnim vjeroučiteljima obratio se muftija sarajevski, prof. dr. Enes ef. Ljevaković. U svom izlaganju muftija sarajevski ukazao je na ulogu i značaj vjeronauke, te čestitao nastavnicima Islamske vjeronauke na značajnim rezultatima kao i brojnim uspjesima.

Svoja izlaganja na teme razvijanje duhovnosti kroz nastavu Islamske vjeronauke i opasnost šablonizma imali su prof. dr. Nusret Isanović i doc. dr. Nezir Halilović.

U drugom dijelu seminara prisutnim nastavnicima Islamske vjeronauke obratile su i prof. Mina Pleh i prof. Emina Grabus, koje su prezentirala svoja isksutva u nastavi, te određene prijedloge i smjernice podijelile s prisutnima na seminaru.

Na kraju seminara, dr. Abdulgafar ef. Velić u ime Muftijstva sarajevskog zahvalio se prisutnim za učešće u seminaru, te istakao da je ovaj seminar još jedan pokazatelj zajedničkog rada i saradnje nastavnika Islamske vjeronauke kao i njihove čvrste veze sa Islamskom zajednicom.

IMG 1839IMG 1849IMG 1842IMG 1845