jghjgjčopop.jpg

Danas, 11. juna, održan je online sastanak koordinatora Mreže mladih Muftijstva sarajevskog. Sastanak, kojim su koordinirali dr. Abdulgafar ef. Velić i Miralem ef. Babajić, realizovan je korištenjem “Zoom” aplikacije.

Svoje učešće na sastanku imala je i Medina Mulalić, ispred Uprave za vanjske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Proljetni semestra Mreže mladih bio je u znaku pandemije korona virusa. Iako je u pojedinim trenutcima u našem društvu zavladala zbunjenost i panika, nakon duže zatvorenosti i izoalcije, aktivisti Mreže mladih su kroz različite aktivnosti pokazali potpunu budnost, trezvenost, hrabrost i svakako spremnost da budu na usluzi društvu i svim društveno ugroženim kategorijama.

I tokom mubarek mjeseca ramazana Mreža mladih Muftijstva sarajevskog intezivirala je svoje aktivnosti u skladu s mogućnostima i okolnostima na terenu. Poštujući mjere kriznih štabova o zabrani kretanja mlađih od 18, policijskom času i drugim odredbama, aktivnosti su reducirane, bazirane na konkretne pomoći na terenu i fokusirane na one koje se mogu realizirati putem interneta. U tom pogledu aktivnosti Mreže mladih usmjeravale su se na pojačanu komunikaciju putem internet platformi, zatim na različite edukativne, humanitarne, ekološke i druge sadržaje.

Pred Mrežom mladih su brojne aktivnosti u ljetnom periodu, obilježavanje značajnih i važnih datuma, učestvovanje u različitim projektima, programima, manifestacijama i druženjima. Tim povodom je i danas obavljen radni sastanak voditelja Mreže maldih po općinama s područja Muftiluka sarajevskog.