4.JPG

Muftija sarajevski, dr. Enes-ef. Ljevaković jučer, 13.9.2021. godine je upriličio prijem za nekoliko djelatnika Islamske zajednice koji su dali poseban doprinos radu Mreže mladih u periodu od 2016. do 2020. godine.

 

Zahvalnice su uručene dr. Abdulgafaru-ef. Veliću, glavnom imamu MIZ Sarajevo koji je obnašao funkciju rukovodioca Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog; mr. Rijadu-ef. Deliću, rukovodiocu Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva sarajevskog; Miralemu-ef. Babajiću, koordinatoru Mreže mladih Muftijstva sarajevskog, Erminu-ef. Zahiroviću, koordinatoru Mreže mladih MIZ Kakanj i Mirsadu-ef. Mešanoviću, koordinatoru Mreže mladih Novi Grad – MIZ Sarajevo.

 2.JPG

3.JPG

1 (1).JPG

Na uručenim zahvalnicama je istaknuto kako su navedeni pojedinci svojim zalaganjem i aktivnostima posebno doprinijeli unapređenju Mreže mladih u proteklom periodu.

 

Ovim prijemom, kao i realizovanim sportskim susretima u džematu Misoča, počeo je jesenji semestar Mreže mladih za koji su planirane brojne aktivnosti čiji su ciljevi osvrt na ličnost Muhammeda a.s., afirmiranje porodičnih vrijednosti, te analiza prednosti i opasnosti interneta.