Muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković posjetio je reisu-l-ulemu dr. Huseina ef. Kavazovića. U pratnji muftije bili su njegovi saradnici dr. Abdulgafar Velić, pomoćnik muftije za vjerske poslove i obrazovanje, Rijad Delić, sekretar muftijstva i Miralem Babajić, koordinator za mlade na nivou Muftiluka.

Muftija sarajevski je upoznao reisu-l-ulemu s aktivnostima Muftijstva sarajevskog, te posebno naglasio projekat «Mreža mladih», koji uvezuje mlade i sve džemate na području Muftiluka sarajevskog,  kao i manifestaciju «Poruke Ahdname», koja se organizira u maju ove godine zajedno s Medžlisom Islamske zajednice Kiseljak i Institutom za islamsku tradiciju Bošnjaka na području Kiseljaka i vakufske zemlje u  Milodražu.

Reisu-l-ulema je čestitao muftiji na ovim aktivnostima, istaknuvši važnost i neophodnost rada s mladima. Također, kad je riječ o Ahdnami reisu-l-ulema je naglasio da je naša obaveza podsticanje dijaloga, međusobnog uvažavanja kao i poštivanja univerzalnih poruka. posjeta reisu l ulemi 2

posejta reisu l ulemi 1