Muftija sarajevski dr. Nedžad Grabus bio je gost prve noći ovogodišnjeg ramazana u džematu džamije Kralj Fahd u Sarajevu. Tokom ovogodišnjeg ramazana džemat džamije Kralj Fahd u Sarajevu ugostit će ugledne vaize i predavače. Prvu noć ramazana 1445. h.g. džemat je, prije jacijskog ezana, slušao kratko obraćanje muftije sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa.

Na početku obraćanja Muftija sarajevski se zahvalio šejhu Amiru el-Aneziju, atašeu za vjerska pitanja u Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije, na organizaciji ovogodišnjih ramazanskih susreta u džamiji Kralja Fahda, kao i na dugogodišnjoj brizi o ovoj sarajevskoj džamiji i njenom džematu.

„Mjesec ramazana je jedinstvena prilika u kojem kao vjernici  na svom individualnom ali i na planu zajednice obnavljamo svoje vjerovanje. Jedna od najvažnijih vrijednosti islamskog šarta posta, koji nam je od Gospodara propisan, jeste takvaluk ili svijest o Bogu, dž.š. Mi prije svega ibadet posta doživljavamo kao naredbu od Allaha dž.š. i posteći svjedočimo vjerovanje u Njega i Njegovu Objavu. Vodeći se hadisom Poslanika Muhammeda s.a.v.s. čvrsto vjerujemo da su nam vrata Božije Milosti u ramazanu više otvorena, a tome svjedoči posebna mubarek atmosfera ispunjenih džamija širom Bosne i Hercegovine koja nam pomaže da doživimo duhovno pročišćenje na osobnom planu, ali i da nas kao pripadnike iste zajednice dodatno poveže“, istakao je muftija sarajevski dr. Nedžad Grabus.

Na kraju obraćanja muftija Grabus je svim muslimanima u Bosni i Hercegovini poželio hairli, berićetan i blagoslovljen ramazan uz dovu Gospodaru da nam u ovom odabranom mjesecu podari Svoj Rahmet, Magfiret i Selamet.

U svojstvu hatiba džamije Kralja Fahda, hafiz prof. dr. Dževad Šošić je muftiji Grabusu uručio simboličan poklon atašea za vjerska pitanja u Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini.