20210511_103530.jpg

U posljednjim satima mubarek mjeseca Ramazana,  Medžlis islamske zajednice Kiseljak je  bajramskim paketićima obradovao mališane u Centru za edukaciju i rehabilitaciju Kiseljak, jetime, odnosno djecu bez jednog ili oba roditelja u Kiseljaku i Kreševu, te polaznike predškolske ustanove „IKRE“ Kiseljak.

 

Ispred odjela za brak i porodicu, paketiće u Centru za edukaciju i rehabilitaciju su podijelile Nerimana Čeho i Emina Bilić, sa glavnim imamom Kenan ef. Bajrićem i predsjednikom Medžlisa Nerminom Merhemićem.

 

Zahvaljujući Uredu za društvenu brigu Rijaseta islamske zajednice u BiH, podijeljeni su paketići i u predškolskoj ustanovi MIZ-e Kiseljak „IKRE“. Paketiće su podijelili glavni imam Kenan ef. Bajrić, predsjednik Medžlisa Nermin Merhemić i direktor PPU „IKRE“ Mirza Bilić.

 

Glavni imam je istakao da je podjela paketića samo jedna u nizu akcija koje je MIZ-e Kiseljak provodio u toku mjeseca Ramazana.

20210511_103305.jpg

 

Različitim kategorijama Zajednice podijeljeno je preko 600 prehrambenih paketa, 300 iftara na kućna vrata, preko 300 paketića za najmlađe, nagrađeni su polaznici Škole hifza MIZ-e Kiseljak, pružena pomoć u plaćanju režija za više socijalno ugroženih, finansiranje troškova dženaza, terapijsko jahanje za korisnike centra „Duga“, te novčane hedije za petero jetimske djece preko našeg džematlije Alije Emše i Socijalnog fonda iz Štutgarta.

 

Medžlis IZ-e Kiseljak također je vodio akciju za saniranje štete na izgorenoj štali porodice Vučić iz Kreševa u kojoj je, između ostalih, učestvovao i Ured za društvenu brigu IZ-e u BiH sa 500,00 KM i Muftijstvo sarajevsko sa 500,00 KM.

 

Zahvaljujemo se svim našim džematlijama koji redovno izvršavaju svoje obaveze i na taj način pomažu da se ovakvi i slični projekti realizuju.

 

Poslanik a.s. kaže: „Dijelite poklone međusobno jer oni udvostručuju ljubav i otklanjaju zlobu iz prsa!“

20210511_124449.jpg