kultura-sjecanja-mreza-mladih-organizovala-projekciju-filma-quo-vadis-aida24527.jpg

U prostorijama Studentskog centra Islamske zajednice organizovana je projekcija filma „Quo vadis, Aida?“, a prisustvovali su joj članovi i članice Mreže mladih Centar, te Novi Grad (Ali-pašino Polje B faza).

 

U kontekstu nedavnog obilježavanja 1. mart, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Mreža mladih, kroz ovakve aktivnosti pokazuje da radi na očuvanju i njegovanju kulture sjećanja, kako u ovom periodu, tako i tokom cijele godine.

 

– Organizovano je zajedničko gledanje filma koji nas nanovo podsjeća da našu Domovinu nismo odbranili isključivo perom i hartijom, već životima i krvlju šehida, Allah im se smilovao. Stoga, ne iznevjerimo emanet koji nam je dat, jer mnogo je krvi proliveno i majčinih suza isplakano da bismo imali priliku raditi i djelovati danas – poručili su ovi aktivisti putem zvanične web-stranice MIZ Sarajevo.

 

Također su, izvještavajući o ovoj aktivnosti, pozvali omladinu na uključivanje u aktivnosti Mreže mladih i okupljanje oko zajedničkih vrijednosti. 

 

– Pozivamo sve mladiće i djevojke da nam se pridruže, te da zajedničkim snagama gradimo naše džemate, društvo i Domovinu – navodi se u njihovom pozivu.

2-4-1160x868 (1) (1).jpg

1-5 (1).jpg