U utorak, 22. augusta 2023. godine, na mezarju Musići klanjana je dženaza-namaz predsjedniku Medžlisa Islamske zajednice Olovo, rahmetli Seidu Sirći.

Dženazu-namaz je predvodio sarajevski muftija prof. dr. Nedžad Grabus. Muftija je nakon dženaza-namaza u svom obraćanju prisutnima između ostalog kazao:

Rahmetli Seid je živio svoj život sa vama, komšijama i prijateljima, bio je veliki sin Bosne i Hercegovine. Bio je veliki pregaoc Islamske zajednice. Mi možemo posvjedočiti da je Seid svoj život proveo na dobrom putu. Život svakog od nas je pun iskušenja. Danas na ovom mjestu, svojom brojnošću svjedočimo da je Islamski način života najljepši put kojeg možemo izabrati. Naša ljudska obaveza i prilika je da molimo Allaha dž.š. da rahmetli našem bratu Seidu oprosti ovodunjalučke grijehe i nagradi ga za trud i rad na Božjem putu.

Dženaza-namazu je prisustvovao veliki broj poštovalaca, prijatelja, kolega i građana kako Olova tako i šire okoline Sarajeva, Vareša i ostalih dijelova BiH. 

Seid Sirćo je rođen 25. 07. 1970. godine u Olovu. Osnovnu i Srednju školu završio je u Olovu. Bio je pripradnik Armije Bosne i Hercegovine. Nakon završetka agresije na Bosnu i Hercegovinu radio je u Policijskoj upravi Olovo MUP Ze-Do kantona.

Na svim radnim zadacima iskazivao je odgovornost i predanost. Poseban angažman dao je u rekonstrukciji džamije u svom selu Musići. Bio je predsjednik građevinskog odbora u njenoj izgradnji.  Svojim djelima ulijevao je duh optimizma i želju za uspjeh na Božjem putu.

Uživao je veliki ugled i poštovanje kod svojih poznavalaca.

Na poziciji redsjednika Medžlisa Islamske zajednice Olovo jednoglasno je izabran u januaru 2023. godine.

Iza Seida su ostali supruga Mufida, sinovi Aldin i Dino.