16 05 2020 01 kiseljak posjeta

U službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Kiseljak boravio je muftija sarajevski dr. Enes ef. Ljevaković. U pratnji muftije došli su i dr. Abdulgafar ef. Velić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje i mr. Rijad Delić, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove.

Radnom sasatanku u Čaršijskoj džamiji u Kiseljaku su prisustvovali imami Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, na ćelu sa glavnim imamom, Kenan ef. Bajrićem i predsjednikom Medžlisa Nerminom Merhemićem.

Razgovaralo se o prevetivnim mjerama koje Islamska zajednica realizuje zbog pandemije koronavirsa. Muftija sarajevski je istakao kako je ponosan sviješću džematlija, koji su se u toku pandemije pridržavali preporuka nadležnih, te poziva da se i dalje pridržavamo kako bismo što prije izašli iz ove teške situacije.

Također, govorilo se o aktivnostima Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak koje su prezentovali predstavnici našeg Medžlisa.

Ovom prilikom predstavnici Muftijstva sarajevskog su posjetili i novoizgrađenu Divanhanu na Han Ploći, koja je trebala biti svećano otvorena 04. aprila, ali zbog vanredne situacije to nije učinjeno.