halima[11366].jpg

U subotu, 23.11.2019. godine, u prepunoj Kino sali Doma kulture u Kaknju proučen je mevludi-šerif povodom rođenja posljednjeg Allahovog Poslanika, Muhammeda, s.a.v.s.

Bio je ovo još jedan u nizu programa u okviru manifestacije: Salavat tebi, Poslaniče a cijeli mevludski program izveli su polaznici mekteba sa područja Medžlisa IZ-e Kakanj.

Program je započeo obraćanjem izaslanika glavnog imama, Elvedin ef. Ibrahimspahića koji je poselamio prisutne i ukazao na važnost ispravne percepcije Poslanika a.s. kod naše djece. Elvedin ef. je istakao da je Poslanik, a.s. uzor svim muslimanima pa i djeci i da je Poslanik, a.s. bio od svog djetinjstva, mada siroče, El-Emin – pouzdani i povjerljivi što svima postavlja obavezu da se potrudimo biti bolji prema drugima.

Potom je mektebski hor Medžlisa proučio zaista predivan program koji je bio sadržan od učenja: Kur'ana, ilahija i kasida, recitala o Poslaniku, a.s. igrokazi ali i dijelova mevluda i to Rođenje od Rešeda Kadića i Siroče.

Sam program je na trenutke bio veoma emotivan pa su se mogle vidjeti i suze u očima mnogih prisutnih. Poseban dojam ostavio je trenutak kada su svi u Kino sali ustali na noge i zajedno sa horom učili Dobro nam došo’.

Na kraju programa publici su se predstavili polaznici Taekwondo akademije Nur iz Kaknja koji su upriličili performans u kojem su pokazali sve vještine koje uče u ovoj renomiranoj kakanjskoj školi sporta.

Program je završio učenjem Kur'ana i dovom a za sve prisutne na izlazu su podijeljene mevludske bonbone.

elvedin[11365].jpg