117321841_3537098739641747_9214171017560896772_o.jpg

Škola hifza Muftijstva sarajevskog već tri godine, kroz različite edukativne aktivnosti, djeluje na uspostavljanju jake veze između Časnog Kur'ana i mladih učača.

 

Njeni učenici svojom posvećenošću pokazuju šta znači ispravno redanje prioriteta i pravilan raspored vremena. Veliki je uspjeh kada se, pored svih nastavnih i privatnih obaveza, značajan dio vremena odvoji za ispravno memoriranje kur'anskog teksta. To najbolje svjedoči o važnosti Objave u njihovim životima.

 

Iz tog razloga, svaki oblik uvažavanja njihovog izbora da, pored svih izazova savremenog svijeta, intenzivno uče Kur'an vrijedan je pažnje.

 

Tako je Medžlis Islamske zajednice Kakanj prije dva dana organizovao prijem za polaznike Škole hifza, gdje im je čestitano na uspjehu. Tom prilikom su im uručeni Kur'ani kao pokloni, te su počašćeni ručkom i slatkišima.

 

Džemil ef. Gadžun, muhafiz pri Školi hifza Medžlisa Islamske zajednice Kakanj zahvalio je donatorima koji kontinuirano pokazuju obzir za mlade učače, pozvao zainteresovane da se pridruže ovim aktivnostima, te proučio dovu.

 

“Molim Allaha dž.š. da im Kur'an bude put do Dženneta; njima i njihovim roditeljima. Molim Allaha dz.š. da nagradi naše donatore koji ih svaki put počaste ćevapima, sladoledima, sokovima i raznim nagradama. Pozivam i ostalu djecu koja žele da nam se pridruže kako bi raspust proveli u učenju Kur'ana”, napisao je Gadžun na svom facebook profilu.