viber image.jpg

U toku pandemije, aktivnosti u džematu Bačićko Polje Stup teku svojim tokom, onoliko koliko to okolnosti dozvoljavaju. Pored dnevnih namaza i džume koji se obavljaju po instrukcijama Rijaseta, svaki segment džemata ulaže velike napore da bi vjerski život ostao aktivan, ali i da bi sve džematlije bile sigurne. Tako je mreža mladih džemata u potpunosti se stavila na raspolaganje džematu, u vidu pomoći plaćanja računa, kupovine, odlaganja smeća i drugih potrebnih stvari. Pored toga, mreža mladih je preko džemata pomogla one najstarije i najugroženije osnovnim životnim namirnicama.
Također, online mekteb radi u punom kapacitetu, gdje su određene grupe već startale radom, a u narednom periodu sve mektebske grupe će imati online mekteb.
Pored toga, škola hifza veoma uspješno radi, i polaznici su veoma aktivni. Od samog početka zabrane kretanja vani, škola hifza ovog džemata je uvela online nastavu.
Kursevi sufare i tedžvida se realiziraju prema planu, i uskoro će biti privedeni kraju. Ženski aktivizam kojeg vodi vrijedna Emina Hrvat također nastoji da dadne svoj maksimum. Pored kurseva sufare i tedžvida koji su jako uspješni, određene džematlijke su svoje vještine stavile na raspolaganje drugim ljudima. Tako vrijedna Azra Lačić Bojić, koja je završila kurs šivenja u ovom džematu, šije i dijeli maske onima kojima je to potrebno.

Molimo Allaha da nam se smiluje, olakša naše stanje, pa da Ramazan dočekamo u našim uspravnim i ponosnim džamijama.

viber imdsdsdage.jpgviber imageasa.jpgviber imagdsdsddsde.jpgviber imjhhgage.jpgviber imagsdffe.jpgviber imssaage.jpgviber imdsdsdcage.jpg