IMG_1750.JPG

Povodom početka nove školske i mektebske godine muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković upućuje iskrene čestitke svim učenicima, roditeljima, muallimima i nastavnicima.

Draga djeco;

Nalazimo se na početku nove školske i mektebske godine. Ovo je za vas novi pečetak, koji vam otvara mogućnost stjecanja novih saznanja i iskustava, kao i proširivanja prijateljstava. Budite vrijedni i marljivi. Svoje prilike u pogledu obrazovanja na najbolji način iskoristite. Sve nastavne jedinice su važne i bit će vam od koristi u životu. Posebno vodite računa o lijepom ponašanju, prvoj i osnovnoj lekciji u školi i mektebu. Naša vjera je lijepo ponašanje, ona nas uči redu, poštivanju i disciplini.

Cjenjeni imami i nastavnici;

Vaš posao je častan i plemenit. Također, vaša misija ima svoju težinu i odgovornost. Budite svjesni emaneta kojeg ste preuzeli i važnosti časne misije učitelja i muallima. Radite svoj posao odgovorno i ponosno. 

Također, koristim ovu priliku da pozovem roditelje da upišu svoju djecu u mekteb. Potrudite se da vam vaša djeca budu redovna na mektebskoj nastavi.  

Molim dragog Boga da u novoj školskoj i mektebskoj godini ostvarimo što bolje rezultate i uspjehe.