iftar mreže mladih 6 1160x772

U subotu 01. juna 2019. godine, odnosno 27. dana mubarek mjeseca ramazana, u hotelu Hills na Ilidži upriličen je Centralni iftar za koordinatore i aktiviste Mreže mladih Muftijstva sarajevskog, u organizaciji istoimenog Muftijstva i Medžlisa islamske zajednice Sarajevo a pod pokroviteljstvom Crvenog polumjeseca UAE.

Ovom velikom zajedničkom iftaru prisustvovalo je preko 500 mladih sa područja cjelokupnog Muftiluka, odnosno mladi iz svih medžlisa koji pripadaju Muftijstvu sarajevskom.

Nakon radosti iftara, prisutnima se obratio direktor Ureda Crvenog polumjeseca UAE u BiH g. Mahmud Ali, koji je izrazio dobrodošlicu prisutnima u svoje ime, ali i u ime donatora iz UAE, uputivši čestitke za predstojeći Ramazanski bajram.

U svom obraćanju mladima glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić je govorio o ulozi mladih u životu zajednice muslimana uputivši poziv svim aktivistima da podrže predstojeće aktivnosti koje će poduzeti MIZ Sarajevo a tiču se tradicionalnog bajramskog koncerta “Bajram dođe mirišu avlije” 04. juna te organizacije Memorijalne šetnje Mreže mladih u povodu obilježavanja Dana šehida drugog dana Bajrama.

Muftija sarajevski prof. dr. Enes-ef. Ljevaković je u svom obraćanju uputio riječi iskrene zahvalnosti, na pomoći koju Crveni polumjesec, uz podršku donatora iz UAE, realizira u Bosni i Hercegovini, izrazivši nadu da će braća iz islamskog svijeta i ubuduće razumjeti naše potrebe i nastaviti još uspješniju saradnju sa našim muftijstvima i medžlisima. Muftija dr. Ljevaković se zahvalio i aktivistima Mreže mladih na svim aktivnostima u proteklom period uputivši im poziv da nastave sa svojim već prepoznatljivim aktivnostima.

Ovom velikom iftaru prisustvovali su i prijatelji te gosti Crvenog polumjeseca UAE, koji konstatno radi na realizaciji brojnih projekata i aktivnosti na području Bosne i Hercegovine, posebno onih koji se odnose na odvijanje vjerskog života u Bosni i Hercegovini.