zvornik 1

Dana 17.6.2018. godine, treći dan Ramazanskog bajrama Džematski odbor Centralne džamije na Ilidži,  na čelu sa imamom Resul ef. Alićem posjetili su MIZ Bratunac, MIZ Srebrenica i MIZ Zvornik.

Povod ove posjete jeste dodjela 270 bajramskih paketića polaznicima mektepske nastave u Čaršijskoj džamiji u Bratuncu, Čaršijskoj džamiji u Srebrenici i u džematu Glumina, MIZ Zvornik.

U izjavi za web portal MIZ Sarajevo, inicijator i organizator ove plemenite akcije Resul ef. Alić je izjavio:

-Hvala Allahu koji nas je počastio da našim postupcima obradujemo druge i da jačamo svoju bratsku ljubav radi Allaha Uzvišenog. Zahvaljujemo se ovom prilikom svima koji su podržali ovaj projekat ali i vrijednoj ekipi koja je učestvovala u realizaciji istog, našem muteveliji Halilu Omeroviću, Sadatu Kovačeviću i Miralemu Čukoviću – riječi su Resul ef. koji se također zahvalio domaćinima,  glavnim imamima Elvir ef. Hodžiću, Damir ef. Peštaliću, Haris ef. Mustajbašiću te njihovim imamima Mersudin ef. Majstoroviću, Ahmed ef. Hrustanoviću i Vehid ef. Muratbegoviću.

Ova akcija Džematskog odbora Centralne džamije na Ilidži je još značajnija jer je realizovana u danima mubarek bajrama, ali i zbog toga što se na ovaj način iskazuje podrška našim povratničkim medžlisima, džematima i imamima koji vrijedno okupljaju mektebske polaznike na prostoru manjeg bh. entiteta.

zvornik 3zvornik 4zvornik 5srebrenica 2