salih-geron-3.jpg

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo redovno organizuje posjete muallima Gerontološkom centru u Nedžarićima, i na taj način pruža duhovnu podršku i okrijepu njegovim korisnicima.

Podsjećamo, Gerontološki centar Sarajevo je jedina ustanova ovakve vrste u Sarajevu. Imaju 343 korisnika na domskom smještaju koje su tu uglavnom iz zdravstvenih razloga, ali i samoće. Pored osnovne socijalne i zdravstvene zaštite, Centar nudi ishranu, higijenske usluge, sve vrste servisnih kao i dodatne aktivnosti poput različitih sekcija kako bi život starijih osoba u Centru bio upotpunjen.

U nedjelju 16. februara upriličena je redovna posjeta sarajevskih muallima, a u posjeti Centru su bile muallime mr. Amela Brdar, Fatima Hamidović i Samija Novalija, koje su proučile jasin i kelime-i-tevhid.

Prisutne je predavanjem i obraćanjem počastio mr. Salih-ef. Meštrovac, imam Lubine džamije na Vratniku, koji je prenio selame glavnog imama MIZ Sarajevo, doc. dr. hafiza Kenan-ef. Musića. Mr. Meštrovac je tom prilikom govorio o pravilnom korištenju vremena i činjenju dobra.  

Na kraju druženja je proučena dova za zdravlje i sreću korisnika Gerontološkog centra.