sa 5

Koordinatorica za socijalna pitanja Muftijstva sarajevskog Sabrija Mehmedović u julu ove godine  posjetila je porodicu Sipović Envera u Prači.  Oni žive u trošnoj kući u jako teškim uslovim. Tada im je uručena jednokratna pomoć i evidentirano je šta je ono što im je najpotrebnije.

Stambeni uslovi u kojima žive članovi porodice Sipović su izrazito loši, puno je vlage, kuća prokišnjava   i   urušava   se.   Stari   i   neuredni  namještaj,   kao   i   loši  higijenski   uslovi   su svakodnevnica ove porodice. Enver i njegova supruga Sadeta imaju troje djece, od kojih dvoje sa poteškoćama u razvoju.

Nakon saznanja za težak život ove porodice, Ženski dio džemata Štokholm na preporuku muallime Mevlije Alić  pokreće akciju prikupljanja sredstava. Šest hiljada švedskih kruna je uručeno   Sabriji   Mehmedović,  a   ona  je   novac   proslijedila  u  Socijalnu  službu   Goražde.

Socijalna radnica Edina Ušanović Tabaković je sa svojim kolegama kupila i uručila dva kauča, peć na čvrsto gorivo, frižider i elemente za kuhinju.

sa 1sa 3

sa 2