dr-samed-omerdic-posjetio-miz-olovo24825.jpg

 

Dr. Samed-ef. Omerdić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog, u petak 02. septembra 2022. godine boravio je u posjeti Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Olovo. 

Dr. Omerdić je ovom prilikom u džamiji u Gornjem Olovu održao hutbu, te u svom obraćanju vjernicima ukazao na važnosti mekteba i vjeronauke u obrazovnom sistemu.

Nakon džuma-namaza, dr. Omerdić je u pratnji glavnog imama MIZ Olovo Esad-ef. Pepić i Mukrem-ef. Kambera obišao Ahi Evran Veli Kiršehir džamiju, gdje se obavljaju završni radovi, a kako bi džamija bila spremna za skoro svečano otvorenje.

 

viber_slika_2022-09-02_20-53-31-222.jpg

 

U okviru ove posjete, održan je i radni sastanak dr. Omerdića s imamima i vjeroučiteljima, na kojem je on prenio poruke sarajevskog muftije prof. dr. Nedžad-ef. Grabusa povodom nove mektepske i vjeronaučne godine.

Imami i vjeroučitelji su informirali dr. Omerdića da su izvršili potrebne pripreme za realizaciju nove mektepske i vjeronaučne godine.

Također, razgovarano je i usaglašeno je da će Dan otvorenih vrata biti organiziran početkom oktobar u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići, te je usvojen plan održavanja 12. tradicionalnih jesenjih mevluda.

 

viber_slika_2022-09-02_19-41-28-838.jpg