kevric hafiz 1 800x445

(Danas) u ponedjeljak,  27.1.2020. godine, pred podne namaz, u mesdžidu Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, je učenjem posljednjih sura iz Časnog Kur'ana pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u sastavu: kurra hafiz dr. Dževad-ef. Šošić-predsjednik, hafiz dr. Dževad-ef. Hrvačić-član, hafiz dr. Muhamed-ef. Čajlaković-član i hafiz mr. Andul-Aziz-ef. Drkić-član, uspješno okončao  petnaestodnevni ispit za časno zvanje hafizu-l-Kur'ani-l-Kerim  naš sugrađanin Mahir-ef.Kevrić.
Muhaffiz mu je bio hafiz Edin-ef. Bukva, imam Šerefuddin Bijele džamije i voditelj Škole hifza Kur'ana Bijela džamija, a koja djeluje u sklopu Škola hifza Kur'ana Muftijstva sarajevskog, a kojemu je ovo sedmi hafiz kojeg je uspješno spremio za polaganje hifza.
Ovom svečanom činu su prisustvovali i roditelji novog hafiza, otac Midhat, majka Zubejda, brat Sadžid, supruga Šejla, kćerkica Merjem, muhaffiz hafiz Edin-ef. Bukva, gl.imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko Midhat-ef. Čakalović te prijatelji i rodbina.
Naš novi hafiz, Mahir-ef., je rođen 22.10.1988. g. u Visokom. Sin je Midhata i Zubejde. Završio je medresu ” Osman-ef. Redžović” u Gračanici, zatim Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, a potom studij na Internacionalnom Burch univerzitetu u  Sarajevu na odsjeku za engleski jezik i literaturu. Trenutno je na službi u Livnu, gdje obavlja dužnost glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Livno.
Oženjen je i otac jedne kćerke.
Upućujemo iskrene čestitke novom hafizu, Mahir-ef., njegovoj porodici, posebno roditeljima te njegovom muhaffizu.

kevric hafiz 3