IMG 0011 640x427

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Kiseljak održan je edukativni seminar za imame i koordinatore Mreže mladih Kiseljak na temu „Strateško planiranje“. Predavač i trener za mlade na ovom seminaru bio je Valdet Peštalić.

Seminar se sastojao iz dva dijela. U prvom dijelu edukaciju na polju strateškog planiranja pohađalo je 25 aktivista Mreže mladih MIZ-e Kiseljak iz svih 15 džemata Kiseljaka i Kreševa, predvođeni koordinatorom Mirza ef. Bilićem.

Metode i smjernice koje su ponuđene mladima tokom ovog seminara bit će od velike pomoći kako u Mreži mladih, tako i općenito za uspjeh u životu.

Na kraju seminara glavni imam MIZ Kiseljak Kenan ef. Bajrić polaznicima je uručio certifikate. 

U poslijepodnevnom periodu, edukativni seminar nastavljen je i sa imamima Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak. Kroz timski rad i interakciju, imami su s Valdetom na inovativan način obradili temu „Strateško planiranje“. Uzevši u obzir bogata iskustva kroz rad u džematu, imami su dobili odgovore na brojna pitanja i pronašli rješenja za produktivnije djelovanje u džematu i Zajednici.

Također tokom ovog seminara pokazana je spremnost i želja za organizaciju i drugih korisnih eduakcija i susreta, koji će im otvoriti nove vidike i olakšati misiju.

Ovaj seminar, ali i naredni koje Medžlis Islamske zajednice Kiseljak planira realizirati, osposobit će imame i mlade aktiviste da plodonosnije djeluju i ostvare veće rezultate u svojim džematima na polju rada s mladima.

Organizaciju ovog seminara podržali su i pomogli predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak Nermin Merhemiću i Izvršni odbor Medžlisa, te JP BH Pošta d.d. Sarajevo, na čelu s generalnim direktorom Mirsadom Mujićem.

IMG 9918 640x427IMG 9a40d241d5e1ed850d49683792850eca V 576x1024