kiršehir muftija 1

Muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković u pratnji glavnih imama s područja Muftiluka sarajevakog posjetio je turski grad Kıršehir. 

Tokom posjete delegacija Muftijstva sarajevskog susrela se sa gradonačelnikom Kıršehira Jašarom Bahčedžijem i Valijom Ibrahimom Akınom, te posjetila Kıršehir Muftiluk. 

Muftija sarajevski tokom posjete zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu kao i pomoći Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini. Jedan od vidova podrške ovog turskog grada Islamskoj zajednici jeste i gradnja džamije u Olovu, koja će nositi naziv Kıršehir Ahi Evran džamija. 
kiršehir 2

Izgradnja džamije u Olovu kao i drugi brojni oblici pomoći i podrške Republike Turske i turskog naroda Bosni i Hercegovini i Bošnjacima, dokaz su čvrste veze i međusobne ljubavi i suosjećanja dva bratska naroda. 

Gradonačelnik Kıršehira u ime cjelokupnog rukovodstva Grada Kıršehira iskazao je posebno zadovoljstva zbog izgradnje džamije u Olovu, te istakao da im je poziv za izgradnju džamije u herojskom gradu Olovu predstavljao posebnu čast i privilegiju.

kiršehir 3