01.jpg

Delegacija Rijaseta Islamske zajednice u BiH na čelu sa direktorom Uprave za ekonomske i finansijske poslove Zejnilom Rebihićem, u ponedjeljak, 12. oktobra 2020. godine, posjetila je Medžlis IZ Kakanj.

 

Delegacija Rijaseta, koju su pored direktora Uprave činili rukovodilac Ureda za društvenu brigu Ibrahim ef. Malanović sa saradnicama, sastala se sa glavnim imamom mr. Sulejmanom ef. Čelikovićem, predsjednikom MIZ Kakanj Nevzetom Kadrićem, koordinatorom za društvenu brigu Ahmed ef. Kovačem i koordinatoricom za ženski aktivizam Elvedinom Plasto.

 

U okviru posjete Medžlisu Kakanj realizovana je podjela novčane pomoći za penzionisane imame i supruge umrlih penzionisanih imama sa najnižom penzijom.

 

Na prijedlog Reisu-l-uleme, Rijaset je za 2020. godinu izdvojio novčana sredstva za ovu namjenu.

02.jpg

Nakon podjele novčane pomoći penzionisanim imamima upriličena je posjeta hanumi Aiši Husika (1929. godište) suprugi rah. Sulejman ef. Husike. Tom prilikom stručne saradnice Ureda za društvenu brigu mr. Emina Bešlija i Amela Brdar uručile su prigodnu hediju Aiša hanumi Husika koja ulazi u 93. godinu svoga, kako reče, života na pravom putu.

 

U  radnoj posjeti Medžlisu Kakanj, delegacija Rijaseta uputila se i prema Ponijerima gdje se nalazi edukativno – rekreativni centar. Gosti su ovom prilikom obišli objekat koji je u izgradnji, a čija je namjena omogućiti mladima prostor za edukaciju i rekreaciju.

03.jpg

 

(islamskazajednica.ba)